Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake κανέλας με μανούρι και ακτινίδια

Cheesecake κανέλας με μανούρι και ακτινίδια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα ή κουλουράκια κανέλας, τριμμένα σε χοντρά ψίχουλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 γρ. μανούρι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 6 - 7 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το απλώνω στον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 24 - 25 εκ. Το βάζω στο ψυγείο, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.

  2. Διαλύω τη σκόνη ζελατίνης σε 4 κουτ. σούπας νερό.

  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω καλά το μανούρι με τη ζάχαρη άχνη και το μέλι, μέχρι να ενωθούν καλά και το μείγμα να γίνει σχετικά αφράτο. Προσθέτω τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την κανέλα και χτυπάω για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζω στην παγωμένη βάση μπισκότου το μείγμα του μίξερ, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.

  5. Βγάζω το τσιζκέικ από το ψυγείο και αφαιρώ προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας. Απλώνω στην επιφάνεια του γλυκού τα κομματάκια του ακτινίδιου, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake κανελας μανουρι ακτινιδια

Σας ευχαριστώ!