Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σάλτσα τσένταρ (cheddar sauce)

Σάλτσα τσένταρ (cheddar sauce)
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 250 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 350 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάζω μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνω το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ροδίσει και να γίνει μια απαλή πάστα. Προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω.

  2. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο και εναλλάξ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
    Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω λίγο τριμμένο τσένταρ. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και προσθέτω λίγο ακόμη. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, προσθέτωντας λίγο λίγο το τυρί γιατί αν το ρίξω όλο μαζί θα «ρίξει» την θερμοκρασία της κρέμας και θα σβολιάσει.

  3. Τέλος, προσθέτω το πιπέρι και αλατίζω ανάλογα με το γούστο μου.
    Σερβίρω τη σάλτσα ζεστή με τορτίγιες, κριτσίνια ή επάνω σε τηγανητές πατάτες.

Keywords: cheddar sauce

Σας ευχαριστώ!