Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαρλότ με μαύρο τσάι και σάλτσα καραμέλας

Σαρλότ με μαύρο τσάι και σάλτσα καραμέλας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 4 ώρες
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την σαρλότ
  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φακελάκια μαύρο τσάι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαύρο τσάι
  • Για την σάλτσα καραμέλας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • 60 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
    Για την σάλτσα καραμέλας
  1. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, την γλυκόζη και το νερό. Ανακατεύω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα χωρίς να ανακατέψω καθόλου. Απλά ανακινώ 1-2 φορές το τηγάνι. Μόλις δω ότι έχει πάρει σκούρο καστανό χρώμα αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Ρίχνω με μεγάλη προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.

  3. Για το σιρόπι
  4. Βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το μαύρο τσάι σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

  5. Για την κρέμα τσάι
  6. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να την αφήσω να βράσει. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω εκεί τα δύο φακελάκια μαύρο τσάι. Αφήνω την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να αρωματιστεί καλά.

  7. Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

  8. Πετάω τα φακελάκια τσαγιού από την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω στο μίξερ σε σαντιγί. Προσθέτω τη αρωματισμένη σαντιγί στο μίγμα με τα τυριά και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.

  9. Συναρμολόγηση
  10. Στρώνω μια φόρμα για σαρλότ 18 εκ. με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Μουσκεύω ένα ένα τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι, μόλις για 1 δευτερόλεπτο και τα στερεώνω όρθια στα τοιχώματα της φόρμας με το στρογγυλό μέρος προς τα τοιχώματα. Σπάω 2 μπισκότα, τα μουσκεύω και αυτά στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας. Γεμίζω τη με κρέμα τσαγιού και τελειώνω με λίγα μουσκεμένα μπισκότα σαβαγιάρ.

  11. Σκεπάζω καλά την επιφάνεια με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.

  12. Σερβίρισμα
  13. Με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τη σαρλότ σε μια ωραία πιατέλα. Περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρω.

Keywords: σαρλοτ μαυρο τσαϊ σαλτσα καραμελας

Σας ευχαριστώ!