Print Options:

Καρμπονάρα με πανσέτα και τυρί κρέμα

Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 50 γρ. Bούτυρο Lurpak light
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 150 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • 50 ml σαμιώτικο κρασί ή μπράντι
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα light
  • 250 ml Arla Κρέμα Γάλακτος light
  • 1 κρόκο αυγού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τις παπαρδέλες να βράσουν.

  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω την πανσέτα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζω με την πάπρικα, ρίχνω το θυμάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα έχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το κρασί και ανακινώ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τον κρόκο αυγού, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αδειάζω την κρέμα στο τηγάνι με την πανσέτα και μεταφέρω τις παπαρδέλες απευθείας από την κατσαρόλα, στο τηγάνι. Ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για 2 λεπτά.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, σερβίρω τις παπαρδέλες στα πιάτα και πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και λίγη πάπρικα σε νιφάδες.

Keywords: καρμπονάρα, τυρί κρέμα, πανσέτα, κρέμα γάλακτος, μακαρονάδα, βούτυρο, θυμάρι,

Σας ευχαριστώ!