Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cake pops

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 3 λεπ Total Time: 53 λεπτά.
Servings 30
Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για γλυφιτζούρια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, το αυγό, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στερεά υλικά. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα για 2 ώρες να κρυώσει εντελώς.

  3. Ρίχνω το κέικ σε ένα μπολ και το θρυμματίζω. Προσθέτω το γάλα και την ζάχαρη άχνη και «ζυμώνω» μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν καλά.

  4. Λιώνω τις σοκολάτες σε 3 μπολ, στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Απλώνω την χρωματιστή τρούφα σε ένα πιάτο. «Καρφώνω» κάθε ένα μπαλάκι με 1 ξυλάκι και τα βουτάω εναλλάξ στις σοκολάτες και τα μεταφέρω στο πιάτο με την τρούφα. Τα τοποθετώ σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξουν οι σοκολάτες.

Keywords: cake pops

Σας ευχαριστώ!