Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ «πολίτικη λαχανοσαλάτα» με μοτσαρέλα

Κέικ «πολίτικη λαχανοσαλάτα» με μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 150 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ραντίτσιο (κόκκινο λάχανο), ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. Βάζω το λάχανο και το ραντίτσιο σε ένα μπολ, αλατίζω ελαφρά και «τρίβω» με τα χέρια μου για να σπάσουν οι σκληρές ίνες.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Στύβω δυνατά τα λάχανα και τα ρίχνω στο μπολ. Κρατάω περίπου 30 γρ από τη μοτσαρέλα και ρίχνω την υπόλοιπη στο μπολ με τα υλικά. Προσθέτω το καρότο, το κουκουνάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  3. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, σκορπίζω την μοτσαρέλα που έχω κρατήσει και επαναφέρω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη. Ξεφορμάρω και αφήνω το κέικ σε σχάρα να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρω.

Keywords: κέικ,πολίτικη λαχανοσαλάτα,μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!