Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ μίνι γεμιστά με πραλίνα

Κέικ μίνι γεμιστά με πραλίνα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για τα κέικ
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak soft + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 150 γρ. ασπράδια αυγών
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. φουντούκια, τριμμένα σκόνη
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την πραλίνα
  • 40 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 55 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 10 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak soft
  • 15 γρ. μέλι
Εκτέλεση
    Για τα κέικ
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  2. Βάζω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και τη σκόνη φουντουκιού. Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το κρύο βούτυρο και ανακατεύω καλά.

  4. Μοιράζω το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

  5. Για την πραλίνα
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την πραλίνα και την λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Μεταφέρω την πραλίνα σε μια σακούλας ζαχαροπλαστικής και γεμίσω τα μικρά κέικ.

Keywords: κέικ μίνι γεμιστά με πραλίνα

Σας ευχαριστώ!