Print Options:

Κέικ με μύρτιλα

cake me myrtila
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 min Cook Time: 50 min Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 6
Υλικά
  • 180 γρ. Lurpak soft, αλατισμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 125 ml γάλα
  • 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα
  • Για την διακόσμηση
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • 100 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 20-22 εκ. με τρύπα στη μέση.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζω να προσθέτω εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος, προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω απαλά για να σκορπίσουν στο μείγμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει απαλά. Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει.

  5. Για την διακόσμηση
  6. Κοσκινίζω την ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτω τη βανίλια. Ξεκινάω να ρίχνω λίγο λίγο γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο. Περιχύνω το κέικ με το γλάσο και στολίζω με τα φρέσκα μύρτιλα.

Σας ευχαριστώ!