Βάζω σε μια κατσαρόλα τους κύβους των κυδωνιών και γεμίζω με νερό μέχρι να καλύψω τα κυδώνια.
Προσθέτω το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βράζω για 5-6 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν (αλλά να μη λιώσουν) τα κυδώνια. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν μέσα στο νερό.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνω το μανούρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και μισοβυθίζω τα κομμάτια των κυδωνιών στραγγισμένα. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!