Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με κόκκινα φρούτα, τυρί κρέμα και κραμπλ

Κέικ με κόκκινα φρούτα, τυρί κρέμα και κραμπλ
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 35 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 115 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. κόκκινα φρούτα
  • Για την κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
  • Για το κραμπλ
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 60 γρ. σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 45 γρ. βούτυρο LURPAK
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 22 εκ., πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και ανακινώ τη φόρμα για να καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα αλεύρου. Τινάζω τη φόρμα για να πέσει η περιττή ποσότητα αλεύρι και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνω την ταχύτητα σε μέτρια και ρίχνω σταδιακά ένα ένα τα αυγά. Μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάω όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  3. Για την κρέμα
  4. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα επάνω από το μείγμα και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια.

  5. Για το κραμπλ
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαύρη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και την κανέλα. Προσθέτω το παγωμένο βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα ψιχουλιαστό. Σκορπίζω το κραμπλ επάνω από το τυρί κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

  7. Αν δεν θέλετε να πάρει πολύ χρώμα, μετά τα 30 λεπτά ψησίματος καλύπτετε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς. 

Keywords: κέικ με κόκκινα φρούτα

Σας ευχαριστώ!