Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με καρύδα και γιαούρτι

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 ώρα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. αποξηραμένη τριμμένη καρύδα
  • 150-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα ρίχνω τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια προσθέτω την καρύδα και το γιαούρτι. Χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αρκετά αφράτο.

  3. Σταματάω τη λειτουργία το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει απαλά.

Keywords: κέικ με καρύδα,γιαούρτι

Σας ευχαριστώ!