Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με αλεύρι βρώμης με σύκα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 175 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και λιωμένα με το πηρούνι
  • 2 φρέσκα σύκα κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 22x12 εκ.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο μείγμα και να γίνουν σαν κρέμα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι βρώμης, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ λιώνω τα σύκα μαζί με το γιαούρτι.

  4. Ρίχνω τα δύο μείγμα σταδιακά στον κάδο του μίξερ ενώ συνεχίζω την ανάδευση. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Απλώνω τα κομμένα σύκα και τα πιέζω ελαφρά για να μισοβυθιστούν.

  5. Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι και αν βγει στεγνό βγάζω το κέικ από το φούρνο. Το αφήνω για 10 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Keywords: κέικ με αλεύρι βρώμης με σύκα

Σας ευχαριστώ!