Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά μια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τις ζάχαρες, το σπορέλαιο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνω τη βανίλια και τον πουρέ κολοκύθας και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Αφαιρώ 1½ φλιτζάνι από το έτοιμο μείγμα της κολοκύθας σε ένα διαφορετικό μπολ και προσθέτω τα υλικά για το σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύω καλά.
Βάζω 1 φλιτζάνι από το μείγμα της κολοκύθας στη φόρμα. Από πάνω ρίχνω ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό να επαναλαμβάνω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά μέχρι να δοκιμάσω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το γλάσο. Αφού κρυώσει το κέικ, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με το γλάσο.
Σας ευχαριστώ!