Print Options:

Κέικ δίχρωμο με πελτέ και φέτα

Κέικ δίχρωμο με πελτέ και φέτα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 6
Υλικά
    Για τα μείγματα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. πελτέ ντομάτας, Κύκνος
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 130 ml γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • Φύλλα από 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Επιπλέον υλικά
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Φύλλα από 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
    Για τα μείγματα
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια φόρμα 20x12 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στα στερεά υλικά. Ανακατεύω καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το χωρίζω σε δύο ίσες ποσότητες.

  3. Στο ένα μπολ ρίχνω τον πελτέ και τις σταφίδες. Στο άλλο ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη. Ανακατεύω καλά.

  4. Ρίχνω το μισό λευκό μείγμα στη φόρμα, σκορπίζω λίγους κύβους φέτα και λίγες σταφίδες. Ρίχνω το μισό μείγμα με τον πελτέ, φέτα και σταφίδες. Επαναλαμβάνω τις ίδιες στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με λίγα φύλλα ρίγανη και φέτα.
    Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα.

Keywords: κέικ, αλμυρό κέικ, πελτές, φέτα, δίχρωμο κέικ, σταφίδες, λιαστές ντομάτες, ρίγανη,

Σας ευχαριστώ!