Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένες φράουλες

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένες φράουλες
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή ακατέργαστη
  • 200 γρ. Βούτυρο Lurpak light, λιωμένο και κρυωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. Arla PROTEIN ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα και 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τις φράουλες
  • 500 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. Βούτυρο Lurpak light
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, ψιλή ακατέργαστη
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα Light
  • 100 ml Arla PROTEIN ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα και 50% λιγότερη ζάχαρη
  • 100 γρ. φράουλες
  • Φράουλες ολόκληρες
Εκτέλεση
    Για τις φράουλες
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τις φράουλες και σοτάρω για 3 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι. Πασπαλίζω με την ζάχαρη και συνεχίζω να σοτάρω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν οι φράουλες.

  2. Για το κέικ
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ. και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω μέσα στη φόρμα τις καραμελωμένες φράουλες και τις αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, το ρόφημα και τη βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια.

  5. Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα και το αφήνω να κρυώσει.

  6. Για το σερβίρισμα
  7. Βάζω στο μούλτι το τυρί κρέμα, το ρόφημα γάλακτος και τις μετρημένες φράουλες και πολτοποιώ μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Ραντίζω το κέικ με το γλάσο και σερβίρω με φρέσκες φράουλες.

Keywords: κέικ, κέικ ανάποδο, φράουλες, καραμελωμένες φράουλες, βούτυρο, τυρί κρέμα,

Σας ευχαριστώ!