Print Options:

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μύρτιλα

Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μύρτιλα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 8
Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. μύρτιλα
  • 3 κουτ. σούπας καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (θα το βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ. και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μείγμα. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.

  3. Βάζω το καραμελωμένο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ρευστό. Ρίχνω τα μύρτιλα μέσα στη φόρμα και περιχύνω με το καραμελωμένο γάλα. Αδειάζω το μείγμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια.

  4. Κέικ ανάποδο με καραμελωμένα μύρτιλα

    Ψήνω το κέικ στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει. Αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κέικ, μύρτιλα, καραμελωμένα μύρτιλα, γιαούρτι,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/cake-anapodo-me-karamelomena-myrtila/

Σας ευχαριστώ!