Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα και απάκι

Κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα και απάκι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις «Μύλοι Δάκου», κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένο
  • 250 γρ. mix λαχανικών, Bonduelle
  • 200 γρ. απάκι Κασσάκης, σε φέτες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • Φύλλα από 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το μείγμα με το τυρί
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • Φύλλα από 4-5 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μπουκοβο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
    1. Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ βάζω το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το μπούκοβο, το αυγό, το αλεύρι και τη ρίγανη και ανακατεύω. Τέλος προσθέτω το μισό ψιλοκομμένο απάκι. Αφήνω την γέμιση στην άκρη.

  2. 2. Για το κέικ
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με την σπάτουλα. Προσθέτω το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  4. Αδειάζω το μισό μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπίζω το μισό ρεγκάτο. Στρώνω τα μισά λαχανικά και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Με ένα κουτάλι βάζω τη γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο του μείγματος και σκορπίζω τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο απάκι.

  5. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα,απάκι

Σας ευχαριστώ!