Print Options:

Burger vegan με σπιτική σαλάτα coleslaw

Burger vegan με σπιτική σαλάτα coleslaw
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
    Για τα burger
  • 200 γρ. κινόα
  • 400 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοτριμμένο
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο και καλά στυμμένο
  • 1 μέτρια πατάτα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 40 γρ. κέτσαπ 0%, ΚΥΚΝΟΣ
  • 1½ κουτ. γλυκού κάρι
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την σαλάτα
  • 300 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα, κομμένα ζουλιέν
  • 150 γρ. μαγιονέζα Vegan, ΚΥΚΝΟΣ
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Επιπλέον υλικά
  • Λίγο ελαιόλαδο για το πλάσιμο των burger
  • 4 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια για burger
  • Κέτσαπ 0%, ΚΥΚΝΟΣ
Εκτέλεση
    Για τα μπέργκερ
  1. Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον ζωμό λαχανικό και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω το κατσαρολάκι και αφήνω την κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά και να φουσκώσει.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Μεταφέρω την κρύα κινόα σε ένα μπολ και προσθέτω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την πατάτα, τον μαϊντανό, το κάρι, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και προσθέτω πασπαλιστά τις νιφάδες βρώμης και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 10-15 λεπτά.

  4. Προθερμαίνω το bbq σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (200-260°C). Βάζω το ταψάκι μέσα στο bbq να ζεσταθεί καλά. Πλάθω τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλω και τα αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Τα τοποθετώ στο ζεσταμένο ταψάκι, κλείνω το καπάκι του bbq και ψήνω για 6-8 λεπτά.

  5. Για την σαλάτα
  6. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ την μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.

  7. Συναρμολόγηση
  8. Burger vegan με σπιτική σαλάτα coleslaw

    Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα τοποθετώ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στο καυτό bbq. Τα αφήνω για 2-3 λεπτά να καψαλιστούν.
    Βάζω το κάτω κομμένο μέρος από το ψωμάκι και το αλείφω με κέτσαπ. Τοποθετώ ένα μπέργκερ και μια γενναία ποσότητα σαλάτας. Σκεπάζω με το επάνω κομμάτι του ψωμιού και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!