Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον ζωμό λαχανικό και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω το κατσαρολάκι και αφήνω την κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Μεταφέρω την κρύα κινόα σε ένα μπολ και προσθέτω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την πατάτα, τον μαϊντανό, το κάρι, την κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και προσθέτω πασπαλιστά τις νιφάδες βρώμης και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 10-15 λεπτά.
Προθερμαίνω το bbq σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (200-260°C). Βάζω το ταψάκι μέσα στο bbq να ζεσταθεί καλά. Πλάθω τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλω και τα αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Τα τοποθετώ στο ζεσταμένο ταψάκι, κλείνω το καπάκι του bbq και ψήνω για 6-8 λεπτά.
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ την μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα τοποθετώ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στο καυτό bbq. Τα αφήνω για 2-3 λεπτά να καψαλιστούν.
Βάζω το κάτω κομμένο μέρος από το ψωμάκι και το αλείφω με κέτσαπ. Τοποθετώ ένα μπέργκερ και μια γενναία ποσότητα σαλάτας. Σκεπάζω με το επάνω κομμάτι του ψωμιού και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!