Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπρουσκέτες με καλοκαιρινό τουρλού

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 6 μεγάλες φέτες ψωμιού, ψημένες για 2-3 λεπτά στο γκριλ
  • ½ μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • ½ κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνω το κρεμμύδι να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τους κύβους της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Σοτάρω μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνω την ψιλοκομμένη ντομάτα.

  2. Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύω.
    Μοιράζω το μείγμα στις ψημένες φέτες ψωμιού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μπρουσκέτες με καλορυρλού

Σας ευχαριστώ!