Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνω το κρεμμύδι να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τους κύβους της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Σοτάρω μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνω την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω για 10 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύω.
Μοιράζω το μείγμα στις ψημένες φέτες ψωμιού και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!