Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπρουσκέτες με μπανάνα και σάλτσα butterscotch

Μπρουσκέτες με μπανάνα και σάλτσα butterscotch
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • Για την σάλτσα butterscotch
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
    Για την σάλτσα butterscotch
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια ωραία καραμέλα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή προσθέτω την κρέμα γάλακτος. 

  2. Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.

  3. Για τις μπρουσκέτες
  4. Αλείφω τις φέτες ψωμιού με το βούτυρο και τις αραδιάζω σε μια λαμαρίνα. Ψήνω στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε λεπτές φέτες και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού.

  6. Βγάζω το ψωμί από το φούρνο, μοιράζω τις μπανάνες και ραντίζω με την σάλτσα butterscotch.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: μπρουσκέτες με μπανάνα,σάλτσα butterscotch

Σας ευχαριστώ!