Print Options:

Μπριζόλα τόμαχοκ με δεντρολίβανο

Μπριζόλα τόμαχοκ με δεντρολίβανο
Cooking Method ,
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 6 6 mins Cook Time: 10 10 mins Total Time: 16 mins
Servings 2
Υλικά
  • 1 μπριζόλα μοσχαρίσια, τόμαχοκ βάρους περίπου 700-800 γρ., Μπούμπας κρέατα Ηπείρου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 80 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι
  • Ψητές πιπεριές, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω την μπριζόλα και προσθέτω τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο και το 1 κλαδάκι δεντρολίβανο. Την αφήνω να καψαλιστεί καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

  3. Προσθέτω το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει αρχίζω να ρίχνω με ένα κουτάλι το καυτό βούτυρο επάνω στην μπριζόλα.

  4. Μεταφέρω την μπριζόλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το δεύτερο κλαδάκι δεντρολίβανο και ψήνω για 10-12 λεπτά.

  5. Βγάζω την μπριζόλα από το φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για 5-8 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με ψημένες πιπεριές στο γκριλ ή στη σχάρα.

Keywords: μπριζόλα, μοσχάρι, Τσικνοπέμπτη, κρέας, τόμαχοκ, tomahawk,

Σας ευχαριστώ!