Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριος με μπανάνα και σοκολάτα

Μπριος με μπανάνα και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου
  • 7-8 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 μπανάνες
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 ασπράδια αυγών, ελαφρά χτυπημένα για το άλειμμα
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και προσθέτω τη μαγιά, τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Δουλεύω με τον γάντζο για 10-12 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1-1½ ώρα να φουσκώσει.

  2. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλή μπάλα. Τοποθετώ 1 μπάλα ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

  3. Τοποθετώ στην άκρη του φύλλου 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες (τοποθετώ τα φετάκια όρθια) και απλώνω πάνω από τις φέτες 2-3 κουταλιές πραλίνα. Τυλίγω τη ζύμη μέχρι τη μέση και με ένα μαχαίρι, κόβω το υπόλοιπο φύλλο σε λεπτές λωρίδες. Συνεχίζω το τύλιγμα του φύλλου ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολάκι με λεπτές λωρίδες. Γυρίζω τις άκρες του ρολού και τα ενώνω στην άκρη. Μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζω τα μπριος για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Aλείφω τα μπριοσάκια με χτυπημένο ασπράδι αυγού και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Keywords: μπριος με μπανάνα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!