Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριος κουλούρα γεμιστή με κρέμα και κεράσια

Μπριος κουλούρα γεμιστή με κρέμα και κεράσια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 50 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου
  • 280 ml γάλα, χλιαρό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • Για την κρέμα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 15-20 κεράσια σε σιρόπι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας γάλα, για το άλειμμα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Σε ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα, ανακατεύω την μαγιά μέχρι να λιώσει και την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.

  2. Για την κρέμα
  3. Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

  4. Για την κουλούρα
  5. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x40 εκ. Αφρατεύω λίγο την κρέμα με το σύρμα και την απλώνω επάνω στο φύλλο καλύπτοντας μόνο τα 2/3 της επιφάνειας. Σκορπίζω τα κεράσια επάνω στην κρέμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω σε λωρίδες το κομμάτι της ζύμης που δεν έχω καλύψει με κρέμα. Ξεκινάω να τυλίγω τη ζύμη σε ρολό (από την πλευρά της κρέμας) και τελειώνω στην μεριά με τις κομμένες λωρίδες. Γυρίζω το ρολό δίνοντας κυκλικό σχήμα και μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφω την κουλούρα με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: μπριος κουλούρα γεμιστή κρέμα κεράσια

Σας ευχαριστώ!