Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριάμ φούρνου

Μπριάμ φούρνου
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα
  • 2 ντομάτες
  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 2 μικρά κολοκύθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και 1 πρέζα από το κάθε μυρωδικό. Αδειάζω τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την απλώνω να καλύψω όλο σκεύος.

  2. Χρησιμοποιώντας το μαντολίνο κόβω όλα τα λαχανικά σε στρογγυλές φέτες. Ξεκινάω να φτιάχνω σειρές εναλλάσσοντας τα λαχανικά για να δημιουργήσω εντυπωσιακές σειρές σε χρώμα και γεύσεις.

  3. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τα υπόλοιπα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
    Σερβίρω το ρατατούιγ χλιαρό.

Keywords: μπριάμ φούρνου

Σας ευχαριστώ!