Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπουτάκια κοτόπουλου καραμελωμένα

Μπουτάκια κοτόπουλου καραμελωμένα
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου (όχι ολόκληρα, αλλά το ακριανό κομμάτι, τα λεγόμενα «κοπανάκια», τα οποία θα βρείτε χύμα στα κρεοπωλεία ή θα τα αγοράσετε συσκευασμένα, σε δισκάκια –κάθε δισκάκι περιέχει 6 κοπανάκια)
  • Για τη μαρινάδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 - 5 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη ρίχνω όλα τα υλικά της μαρινάδας, δηλαδή το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Βάζω στο μπολ και τα κοπανάκια και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι να βραχούν παντού με τη μαρινάδα. Σκεπάζω σφικτά το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα και τα απλώνω σε ένα ταψί, σε μονή στρώση. Τα περιχύνω με τη μαρινάδα και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω για 40 - 45 λεπτά, αλείφοντας τα κοπανάκια κάθε τόσο με τη μαρινάδα του ταψιού, με ένα πινέλο, μέχρι να αποκτήσουν καραμελωμένη και γυαλιστερή όψη και έντονο ρόδινο χρώμα. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: μπουτακια κοτοπουλο καραμελωμενα

Σας ευχαριστώ!