Print Options:

Μπουκίτσες κουλούρι Θεσσαλονίκης με δύο dip μουστάρδας και κέτσαπ

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 10 10 mins Rest Time: 25 25 mins Total Time: 55 mins
Servings 6
Υλικά
    Για τις μπουκίτσες
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μέλι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 160 γρ. νερό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • Αρκετό σουσάμι
  • Για το dip μουστάρδας
  • 100 γρ. μουστάρδα απαλή, Κύκνος
  • 50 γρ. μαγιονέζα premium, Κύκνος
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας, για το σερβίρισμα
  • Για το dip ketchup
  • 200 γρ. κέτσαπ, Κύκνος
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού νιφάδες πάπρικας
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι
Εκτέλεση
    Για τις μπουκίτσες κουλούρι
  1. Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τη μαγιά, στον κάδο του μίξερ και δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Μετά το 10λεπτο και χωρίς να σταματήσω το μίξερ, θρυμματίζω την μαγιά μέσα στον κάδο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.

  3. Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια και κόβω σε μικρές μπουκίτσες. Βουτάω τις μπουκίτσες σε ένα μπολ με νερό και τις «κυλάω» στο σουσάμι. Τις μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ψήνω τις μπουκίτσες για 10-12 λεπτά.

  4. Για τα dips
  5. Μπουκίτσες κουλούρι Θεσσαλονίκης

    Bάζω τα υλικά του κάθε ντιπ σε μπολάκι και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με τις μπουκίτσες κουλουριού.

Keywords: κουλούρι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, σνακ, μουστάρδα, κέτσαπ, ντιπ, dip μουστάρδας,

Σας ευχαριστώ!