Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπουκιές αλμυρού κέικ με σάλτσα μυρωδικών

Μπουκιές αλμυρού κέικ με σάλτσα μυρωδικών
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
    Για το κέικ
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 100 ml αγελαδινό γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο + ελάχιστο επιπλέον, για τη φόρμα
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. μείγμα από μικρά κυβάκια τυριών (φέτα, κασέρι, μπάτζος), σε μέγεθος ζαριού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μείγμα από ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μυρωδικών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα φυλλαράκια από μυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, μάραθος κ.ά.)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή για τερίνες).

  2. Χτυπάω τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα κυβάκια των τυριών, το μέλι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύω και πάλι καλά, μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Αλατοπιπερώνω προσεκτικά (τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως, επάνω σε μια σχάρα. Το κόβω σε μικρές μπουκιές και τις βάζω σε μια πιατέλα.

  4. Για τη σάλτσα μυρωδικών
  5. Πολτοποιώ στο μούλτι τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα. Περιχύνω τις μπουκιές του κέικ με τη σάλτσα μυρωδικών και σερβίρω.

Keywords: μπουκιές αλμυρού κέικ με σάλτσα μυρωδικών

Σας ευχαριστώ!