Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπουγάτσα με ρόδι

Μπουγάτσα με ρόδι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 300 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 350 γρ. νερό
  • 70 γρ. γρεναδίνη
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για το φύλλο
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη άχνη και ρόδι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
    Για το φύλλο
  1. Αλείφω με βούτυρο το ταψί και απλώνω ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφω με βούτυρο και επαναλαμβάνω με άλλα 2 φύλλα. Συνεχίζω απλώνοντας ένα-ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζω τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄.

  2. Για την κρέμα
  3. Αναμιγνύω με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, την γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αυγό και την βανιλίνη. Σωτάρω λίγο το σιμιγδάλι με τα 50 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί, σε μια κατσαρόλα, την αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύω με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  4. Βγάζω το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20΄και έχουν ροδίσει ελαφρά) και ρίχνω αμέσως το μείγμα. Ψήνω στους 180°C για 30΄ επιπλέον.

  5. Πασπαλίζω προαιρετικά με άχνη και γαρνίρω με το ρόδι.

Keywords: μπουγατσα ροδι

Σας ευχαριστώ!