Print Options:

Μπουγάτσα με κρέμα τυριών και σύγκλινο

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 45 mins
Servings 6
Υλικά
    Για το φύλλο
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 600 ml γάλα
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. σφέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 300 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας νιφάδες πάπρικας
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω τα αυγά, ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

  2. Για την μπουγάτσα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ρίχνω τα τυριά και το σύγκλινο στην κρέμα και ανακατεύω.

  4. Τοποθετώ 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο.

  5. Γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα.

  6. Μπουγάτσα με κρέμα τυριών και σύγκλινο

    Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: μπουγάτσα, φύλλο κρούστας, κρέμα τυριών, σύγκλινο, σφέλα, κασέρι, ανθότυρο,

Σας ευχαριστώ!