Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αρωματίζω με το λικέρ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ.
Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω απαλά.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο.
Ξεφορμάρω το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνω για 20 λεπτά να γίνει χλιαρό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κέικ σε 4 δίσκους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.
Αδειάζω τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και τα κρατάω χωριστά από το σιρόπι. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι των κερασιών.
Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και απλώνω με γενναία δόση. Σκορπίζω λίγα κεράσια και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζω με φλέικς σοκολάτας και κεράσια.
Σας ευχαριστώ!