Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Black forest

Black forest
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τα παντεσπάνια
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • Για τη γέμιση
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ κεράσι
  • Επιπλέον υλικά
  • 100 γρ. κουβερτούρα, σε νιφάδες
  • 500 γρ. κεράσια σε σιρόπι, από κονσέρβα
Εκτέλεση
    Για την γέμιση
  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αρωματίζω με το λικέρ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο.

  2. Για τα παντεσπάνια
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ.

  4. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα για 2 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  5. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά σε 3 δόσεις ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω απαλά.

  6. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο.

  7. Ξεφορμάρω το κέικ σε μια σχάρα και το αφήνω για 20 λεπτά να γίνει χλιαρό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κέικ σε 4 δίσκους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.

  8. Για την συναρμολόγηση
  9. Αδειάζω τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και τα κρατάω χωριστά από το σιρόπι. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ραντίζω με λίγο από το σιρόπι των κερασιών.

  10. Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και απλώνω με γενναία δόση. Σκορπίζω λίγα κεράσια και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

  11. Τέλος καλύπτω όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και στολίζω με φλέικς σοκολάτας και κεράσια.

Keywords: black forest

Σας ευχαριστώ!