Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 5 ώρα Total Time: 5 ώρες 30 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο
  • 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για την σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων
  • Για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι τρίμμα κουβερτούρας
Εκτέλεση
    Για την κρέμα με σοκολάτα κουβερτούρα
  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω όλα τα υλικά της κρέμας με κουβερτούρα και τα αφήνω πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνουν μια ωραία κρέμα αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Για την σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος
  3. Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.
    Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη. Mόλις αφρατέψει και γίνει σαντιγί αποσύρω από το μίξερ και προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Aνακατεύω μαλακά. Αν θέλω, μεταφέρω τη σαντιγί σε κορνέ για μεγαλύτερη ευκολία.

  4. Για τη συναρμολόγηση
  5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γάλα με το κονιάκ. Παίρνω ένα πυρέξ και στρώνω τα μπισκότα που τα έχω βυθίσει για λίγα δευτερόλεπτα, στο μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω το μισό από το μίγμα με τη κρέμα κουβερτούρας. Συνεχίζω με μια στρώση μπισκότα, πάλι περασμένα από το μίγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνω πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα.

  6. Τελειώνω με τη σοκολατένια σαντιγί που τη στρώνω με ένα κουτάλι ή αν την βάλω σε κορνέ, δημιουργώ ωραίες ροζέτες. Πασπαλίζω με τη τριμμένη σοκολάτα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 4-5 ώρες.

Keywords: μπισκοτογλυκό ψυγείου με 2 σοκολάτες

Σας ευχαριστώ!