Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκοτάκια αμυγδάλου

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 30
Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ και χονδροσπασμένα
  • 1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχρόχρωμο μείγμα. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατατεύω καλά με μια μαρίζ.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδάκια και τα αραδιάζω σε δυο λαμαρίνες φούρνου (ή σε δύο ρηχά ταψιά) στρωμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφω με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: μπισκοτάκια αμυγδάλου

Σας ευχαριστώ!