Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με πετιμέζι, για στολίδια

Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με πετιμέζι, για στολίδια
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 60
Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 175 ml πετιμέζι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 βανίλια
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και τη βανίλια. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και ανακατεύω συνεχώς.

  2. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτω την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλο. Προσθέτω το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μίγμα των αυγών και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι μέτριο στην υφή και εύπλαστο. Σκεπάζω το ζυμαράκι μέσα στο μπολ με μια πετσέτα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Κόβω ένα κομμάτι από το ζυμαράκι μου και το ανοίγω σε πάχος 1 – 2 εκ. και το κόβω με ένα κουπάτ με χριστουγεννιάτικο θέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το ζυμαράκι μου. Τοποθετώ τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνω για 12 – 15 λεπτά στους 180°C βαθμούς.

Note

Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με πάστα ζάχαρης, σε διάφορα χρώματα, την οποία τοποθετώ σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη (το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας) ή φτιάχνω ένα χωνάκι από λαδόκολλα με πολύ λεπτή μύτη.

Keywords: μπισκότα χριστουγεννιάτικα με πετιμέζι

Σας ευχαριστώ!