<!-- [lt_recipe name="ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ" servings="50-60" prep_time="15M" cook_time="20M" summary="Μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. " print="yes" ingredients="Για τη ζύμη;250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου;220 γρ. ζάχαρη;2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά;1 φλιτζ. τσαγιού μελάσα (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ντέλι ή σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα);4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο;750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο;1 κουτ. γλυκού σόδα;½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ;3 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη;1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη; Για το γλάσο;1 ασπράδι αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού;2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη περίπου (ίσως και λίγο παραπάνω);1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού;λίγη βανίλια" ]Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα.;Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μίγμα.;Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C βαθμούς.;Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω καλά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τoιχώματα και να είναι εύπλαστη.;Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης και το τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω με τον πλάστη στη φύλλο πάχους ½ εκ.;Κόβω μπισκοτάκια με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω από κάθε μπισκότο. Μεταφέρω το κάτω φύλλο της λαδόκολλας μαζί με τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.;Ψήνω στους 170°C για 20 λεπτά.;Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια. Αρχίζω να ρίχνω κουταλιές από την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύς πολτός. Φτιάχνω χωνάκια από λαδόκολλα με λεπτή μύτη και τα γεμίζω με το γλάσο.;Διακοσμώ τα μπισκοτάκια με το γλάσο και στολίζω με πολύχρωμα κουφετάκια.;Αν θέλω να χρησιμοποιήσω ζαχαρόπαστα για να διακοσμήσω τα μπισκότα μου μπορώ να φτιάξω μόνη μου.[/lt_recipe] -->
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
Χτυπάω πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και ξαναχτυπάω το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Παίρνω ένα κομμάτι ζύμη το κάνω μπαλάκι και το βάζω ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος. Ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω σχέδια με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνω για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς πολτός. Φτιάχνω ένα μικρό κορνεδάκι με χαρτί ψησίματος με λεπτή μύτη. Γεμίζω με το γλάσο και διακοσμώ τα μπισκότα με λεπτά κορδονάκια.
Σας ευχαριστώ!