Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα μανταρίνι κρακελέ

Μπισκότα μανταρίνι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 13 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 28 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 40 ml χυμό μανταρίνι
  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, για την επιφάνεια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, για την επιφάνεια
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη και σταματάω το μίξερ.

  2. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τον κουρκουμά πασπαλιστά (με κόσκινο) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω τις ζάχαρες (άχνη και κρυσταλλική) σε δύο μπολ.

  4. Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου σε μέγεθος καρυδιού), τα πλάθω σε μπαλίτσες και τα πιέζω πρώτα στην άχνη και μετά στην κρυσταλλική ζάχαρη. Αραδιάζω τα μπισκότα στη λαμαρίνα.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 13-15 λεπτά. Όταν τα βγάλω από το φούρνο είναι ακόμη μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν θα σφίξουν. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Keywords: μπισκότα μανταρίνι κρακελέ

Σας ευχαριστώ!