Print Options:

Μπισκότα espresso

Μπισκότα espresso
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 35 mins
Servings 20
Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. κορν φλάουρ
  • 1½ κουτ. σούπας κακάο
  • 330 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού πολύ δυνατό καφέ espresso
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και το κακάο.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο το μίγμα των αλεύρων. Τέλος προσθέτω και τον καφέ εσπρέσσο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, απαλό μίγμα.

  3. Στρώνω μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Μεταφέρω το μίγμα των μπισκότων σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη και σχηματίζω μικρές ροζετούλες.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25΄περίπου.

Keywords: μπισκότα espresso

Σας ευχαριστώ!