Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια μοσχαρίσια με μαγιονέζα

Μπιφτέκια μοσχαρίσια με μαγιονέζα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική
  • 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. κιμάς άπαχος (προτιμήστε τρανς ή νουά)
  • 1 μέτρια βραστή πατάτα, βιολογική, βρασμένη για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά, ξεφλουδισμένη και λιωμένη με το πιρούνι για να γίνει πουρές
  • 2 κουτ. σούπας γραβιέρα, τριμμένη
  • 5 – 6 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες ελιές, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα σαγανάκι), ζεσταίνω τη 1 από τις τέσσερις κουταλιές μαγιονέζα σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τραβάω το τηγάνι από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι του τηγανιού μαζί με τη μαγιονέζα του, τις υπόλοιπες 3 κουταλιές μαγιονέζα, τον πουρέ της πατάτας, τη γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω τα υλικά στο μπολ και ζυμώνω το μείγμα καλά για 3 – 4 λεπτά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

  4. Με το μείγμα του κιμά πλάθω 8 – 10 μπιφτέκια (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τα αραδιάζω στο στρωμένο ταψί. Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

  5. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά ή σπιτικές τηγανητές πατάτες.

Keywords: μπιφτέκια, μοσχαρίσιος κιμάς, μαγιονέζα, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!