Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια με κινόα και λαχανικά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. κινόα
  • 700 ml νερό
  • Αλάτι
  • Για τα μπιφτέκια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρεμένη κινόα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την κινόα
  1. Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μετρημένο νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.

  2. Για τα μπιφτέκια
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Μετράω 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά καλά στιμμένα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Πλάθω 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Ψήνω για 20 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.

Keywords: μπιφτέκια με κινόα,λαχανικά

Σας ευχαριστώ!