Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω με τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το μετρημένο νερό, λίγο αλάτι και την κινόα. Μαγειρεύω με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κινόα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Μετράω 2 φλιτζάνια καλά στραγγισμένη κινόα και την ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα τριμμένα λαχανικά καλά στιμμένα και τα αυγά. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Πλάθω 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα μεταφέρω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω για 20 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμη.
*Για τη νηστίσιμη και vegan εκδοχή τους, αντικαθιστούμε τα αυγά με 1 πατάτα βρασμένη (περίπου 150 γρ.) και πολτοποιημένη και 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Σας ευχαριστώ!