Βάζω το ελαιόλαδο σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, 1 ποτήρι νερό και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το πετιμέζι και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω τη ρίγανη, το δυόσμο και ανακατεύω.
Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σπανάκι και το αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.
Μουσκεύω το ψωμί σε νερό, το στραγγίζω καλά, το βάζω σε ένα μπολ και το τρίβω με τα χέρια μου. Προσθέτω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το σπανάκι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω καλά. Αφήνω το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Πλάθω σε μπιφτέκια, τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνω για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα σκεύος ενώνω τις τριμμένες πατάτες καλά στραγγισμένες, το τριμμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνω λίγο – λίγο από το μίγμα πατάτας. Με μια σπάτουλα πατάω το μίγμα για να πάρει στρογγυλό σχήμα και ψήνω τα πιτάκια και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρω τα μπιφτέκια με τα πατατοπιτάκια και τη σάλτσα ντομάτας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ I
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Ντίνα Νικολάου
Η έκδοση αυτού του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση με την ευγενική χορηγία της ROCHE HELLAS.
ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Σας ευχαριστώ!