Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Βίδες με μπρόκολο και ελαφριά σάλτσα

Βίδες με μπρόκολο και ελαφριά σάλτσα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 46 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
  • 400 γρ. ζυμαρικά βίδες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα βράζω για 10 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα, τα ξεπλένω αμέσως σε κρύο νερό μέσα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  2. blankΣτο νερό που έβρασε το μπρόκολο ρίχνω τις βίδες και τις βράζω για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις διατηρώ κατά μέρος, ζεστές.
  3. blankΑδειάζω την κατσαρόλα που έβρασα τα υλικά, τη σκουπίζω καλά και ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για ½ – 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. Προσθέτω το γάλα, τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα και την τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύω διαρκώς και με ζωηρές κινήσεις, με μια ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα ζυμαρικά, χαμηλώνω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ανακινώ έντονα την κατσαρόλα για να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα. Αποφεύγω να ανακατέψω γιατί το μπρόκολο θα κομματιαστεί.
  4. blankΣερβίρω το φαγητό αμέσως και πασπαλίζω κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Keywords: βιδες μπροκολο ελαφρια σαλτσα

Σας ευχαριστώ!