Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα

Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 6 λεπ Rest Time: 90 λεπ Total Time: 1 ώρα 56 λεπτά.
Servings 20
Υλικά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 20 γρ. μαγιά νωπή ή 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτάκια βανίλια σκόνη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος Arla, χλιαρή (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την ποιότητα των αλεύρων)
  • 200 γρ. πραλίνα σοκολάτα, για το γέμισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα, για το γέμισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και την μαγιά. Δουλεύω τα υλικά για 2-3 λεπτά με τον γάτζο και ξεκινάω να ρίχνω με αργή ροή την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαστική. Αφήνω να ζυμωθεί για 10 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ζυμώνω για 10 λεπτά ακόμη. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.

  2. Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβω με στρογγυλό κουπάτ, μεταφέρω τα ζυμαράκια σε πετσέτα και τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ξανά.

  3. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζω λίγα λίγα τα beignets μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

  4. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα «πανάρω» σε αρκετή ζάχαρη.

  5. Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα

    Βάζω την πραλίνα και την μαρμελάδα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη. Κάνω μια μικρή τρύπα στην άκρη και γεμίζω τα μπενιέ. Πασπαλίζω και πάλι με λίγη άχνη.

Keywords: beignets, μπενιέ, πραλίνα, μαρμελάδα, για παιδια,

Σας ευχαριστώ!