Print Options:

Βασική ζύμη τάρτας

Βασική ζύμη τάρτας
Cuisine
Time
Prep Time: 10 10 mins Rest Time: 30 30 mins Total Time: 40 mins
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
  1. Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και «δουλεύω» με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

  2. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω να ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια ενιαία, απαλή ζύμη.

  4. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.

Keywords: Βασική,ζύμη,τάρτας

Σας ευχαριστώ!