Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπαρμπούνια τραγανά σε στρώμα αλμύρας και λαχανικά σοτέ

Μπαρμπούνια τραγανά σε στρώμα αλμύρας και λαχανικά σοτέ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 12 μέτρια μπαρμπουνάκια φιλεταρισμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη ακαθάριστη
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 400 γρ. αλμύρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη – πάπρικα – μαντζουράνα
  • λάδι βασιλικού, για το σερβίρισμα
  • χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και το καρυκεύω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαντζουράνα και πάπρικα. Αλευρώνω τα φιλέτα μπαρμπουνιού με το αρωματισμένο αλεύρι.

  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω την σκελίδα σκόρδο και την σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει το άρωμά της. Πετάω το σκόρδο και τηγανίζω τα φιλέτα ψαριού. Μόλις αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα τα αποσύρω από το τηγάνι και τα ακουμπάω σε πιάτο στο οποίο έχω στρώσει απορροφητικό  χαρτί κουζίνας για να αφήσουν τη περίσσια του λαδιού.

  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω όλα τα λαχανικά σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τα λαχανικά σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και την κρέμα σκόρδου. Βάζω την αλμύρα, αλατοπιπερώνω και τη σοτάρω για 2 λεπτά.

  4. Σερβίρω, στρώνοντας λίγη αλμύρα σε κάθε πιάτο. Συνεχίζω με τα φιλετάκια μπαρμπουνιού και το μίγμα λαχανικών. Περιχύνω το φαγητό με λάδι βασιλικού και λίγο χυμό λεμονιού.

Keywords: μπαρμπουνια τραγανα σε στρωμα αρμυρας λαχανικα σοτε

Σας ευχαριστώ!