Print Options:

Banana bread με σοκολάτα

Cooking Method
Time
Prep Time: 10 min Cook Time: 50 min Total Time: 1 hr
Servings 10
Υλικά
  • 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες + 1 κομμένη κατά μήκος στη μέση
  • 115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12x22 εκ.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τις λιωμένες μπανάνες και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτα.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Κόβω 1 μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την μισοβυθίζω στο κέικ. Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!