Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις μπάμιες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κομματιαστούν και «σαλιώσουν». Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνω σε ένα ταψί, όσο πιο απλωτά γίνεται. Αφήνω κατά μέρος.
Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα ξερά κρεμμύδια για 2 - 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
Σβήνω με τα κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις ντομάτες και το ζωμό. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω την κανέλα, τον κόλιανδρο και τη ζάχαρη και ανακατεύω.
Μαγειρεύω τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Αποσύρω τη φωτιά και αδειάζω τη σάλτσα στο ταψί με τις μπάμιες. Προσθέτω τα κολοκυθάκια, στρώνω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και βάζω το ταψί στο φούρνο.
Ψήνω τις μπάμιες για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά να γίνουν ελαφρώς τραγανές. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες και τις συνοδεύω με το γιαούρτι, πασπαλισμένο με την πάπρικα.
Σας ευχαριστώ!