Σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι το οποίο το έχω αλατίσει ελαφρώς. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι το πασπαλίζω με πιπέρι και το μπαχάρι.
Μεταφέρω το σοταρισμένο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Πάνω από το κρεμμύδι στρώνω τις μπάμιες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό. Πάνω από τα λαχανικά απλώνω τις τριμμένες ντομάτες, περιχύνω με το ελαιόλαδο και συμπληρώνω με νερό . Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει ελαφρώς τα υλικά. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω το φαγητό με το μπαχάρι. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και αφήνω το φαγητό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω λίγο τη θερμοκρασία και αφήνω να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά. Το φαγάκι θα βράσει, οι μπάμιες θα μαλακώσουν και θα μελώσει η σάλτσα. Την ώρα του σερβιρίσματος προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Παραδοσιακά και αγαπημένα τα λαδερά αγαπούν τη συνοδεία του εθνικού μας τυριού, οπότε εδώ ένα κομμάτι «αληθινής» φέτας θα ήταν ο απόλυτος συνδυασμός.
Σας ευχαριστώ!