Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπακλαβογαλατόπιτα

Μπακλαβογαλατόπιτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για το μίγμα μπακλαβά
  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρντισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη
  • Για την κρέμα
  • 1.500 ml γάλα
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Για την επιφάνεια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 130 ml γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύω και ρίχνω σιγά το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα. Μόλις η κρέμα δέσει την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω τα αυγά, τα προσθέτω στη κρέμα και ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.

  2. Για το μίγμα μπακλαβά
  3. Σε ένα μπολ ενώνω την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

  4. Βουτυρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 32-34 εκ., και στρώνω ένα φύλλο κρούστας φροντίζοντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού. Το βουτυρώνω και το πασπαλίζω με λίγο από το μίγμα μπακλαβά. Συνεχίζω έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα μπακλαβά.
    Ρίχνω πάνω την κρύα κρέμα και την απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού. Τα φύλλα που εξέχουν τα τυλίγω σε ρολό πάνω από τη γέμιση.

  5. Για την επιφάνεια
  6. Χτυπάω το αυγό με το γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και κανέλα. Ψήνω για 45 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα φύλλα.
    Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρύωσει για λίγο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: μπακλαβογαλατόπιτα, μπακλαβάς, γαλατόπιτα, γάλα, παραδοσιακό, πασχαλινό,

Σας ευχαριστώ!