Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο

Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Rest Time: 5 λεπ Total Time: 2 ώρες 25 λεπτά.
Servings 20
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 300 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 20 γαρύφαλλα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • Για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
    Σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βάζω την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνω για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει καλά.

  2. Γέμιση
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο σε σκόνη και το σουσάμι.

  4. Μπακλαβάς
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Στρώνω 2 φύλλα σε ένα ταψί 22x35 εκ. και σκορπίζω 1-2 κουταλιές γέμιση. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο να στρώνω τα φύλλα και τη γέμιση εναλλάξ μέχρι να τελειώσω με 2 φύλλα κρούστας.

  6. Με ένα μαχαίρι χαράζω τον μπακλαβά σε κομμάτια και καρφώνω στο κάθε ένα από 1 γαρύφαλλο.

  7. Ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και ραντίζω τον μπακλαβά. Ψήνω στο φούρνο για 2 ώρες μέχρι τα φύλλα να γίνουν τραγανά.

  8. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Περιχύνω με το μέλι και τον αφήνω να κρυώσει.

Keywords: παραδοσιακό μπακλαβάς, ελαιόλαδο, κανέλλα,μπακλαβάς παραδοσιακός με ελαιόλαδο

Σας ευχαριστώ!