Print Options:

Μπακαλιάρος τηγανητός με σούπερ τραγανή κρούστα

Μπακαλιάρος τηγανητός
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 5 5 mins Total Time: 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια
  • ρυζάλευρο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ρυζάλευρο
  • 1¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250-300 ml πολύ παγωμένη μπύρα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το κουρκούτι
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.

  2. Για τον μπακαλιάρο
  3. Σκουπίζω καλά τα φιλέτα του ψαριού με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά. Βάζω αρκετό ρυζάλευρο σε ένα μπολ και πανάρω καλά τα φιλέτα. Τα αφήνω σε μια επιφάνεια κοπής.

  4. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αλατίζω 3-4 κομμάτια ψαριού και τα πανάρω στο ρυζάλευρο. Τινάζω για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάω στο κουρκούτι.

  5. Μπακαλιάρος τηγανητός με σούπερ τραγανή κρούστα

    Βάζω τα φιλέτα στο τηγάνι και τηγανίζω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζω την πρώτη δόση ψαριού και τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία (αλάτισμα, πανάρισμα, πέρασμα από το χυλό) και τηγανίζω και τα υπόλοιπα φιλέτα. Σερβίρω αμέσως μαζί με σκορδαλιά.

Note

*Η μπύρα θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένη.

**Τα φιλέτα δεν τα αλατίζω νωρίτερα γιατί βγάζουν επιπλέον υγρασία και πανιάζει το κουρκούτι.

Keywords: μπακαλιάρος, χυλός, κουρκούτι, γιορτινό, μπακαλιάρος τηγανητός, 25ης Μαρτίου, τραγανή κρούστα,

Σας ευχαριστώ!