Print Options:

Bagels ολικής άλεσης

Bagels ολικής άλεσης
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 20 20 mins Rest Time: 2 2 hrs Total Time: 2 hrs 50 mins
Servings 10
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, Μύλοι Δάκου
  • 330 ml νερό χλιαρό
  • 2½ κουτ. γλυκού μαγιά (1 φακελάκι), ξερή
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη)
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε 1 μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το νερό με τη μαγιά. Ξεκινάω να ζυμώνω, φέρνοντας το αλεύρι από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να απορροφηθεί από τα υγρά. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μπολ με καθαρή πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο.

  4. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθω σε μπάλες. Με τα δάχτυλά μου ανοίγω το κέντρο για να δημιουργήσω μια τρύπα αρκετά μεγάλη γιατί όταν φουσκώσουν θα κλείσει. Τα αφήνω σκεπασμένα για 20 λεπτά.

  5. Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει. Παίρνω ένα ένα τα ψωμάκια και τα ρίχνω στο νερό για 2 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω ξανά στη λαμαρίνα.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις. Aλείφω τα bagels με βούτυρο-σκόρδο-μυρωδικά. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: bagels ολικής άλεσης

Σας ευχαριστώ!